Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Naamplaatje van Officier Leon Boursat (Frans)

Dit object is een persoonlijk identificatienaamplaatje van Officier Leon Boursat, een Franse militair. Het naamplaatje is ontworpen voor de identificatie van militairen en is essentieel voor het vastleggen van de identiteit van soldaten zowel in leven als na het sneuvelen. Het bestaat uit twee onderling verbonden delen, gemaakt van een duurzaam metaal. In het geval dat een soldaat sneuvelt, wordt één deel van het naamplaatje afgebroken. Dit deel wordt dan meegenomen voor officiële registratie, terwijl het andere deel bij het lichaam blijft om identificatie mogelijk te maken. De praktijk van het dragen van dergelijke naamplaatjes is een lang bestaande traditie binnen militaire organisaties wereldwijd, bedoeld om de naspeuring en identificatie van gevallen soldaten te vergemakkelijken. Op het naamplaatje van Officier Boursat staan waarschijnlijk zijn naam, rang, en mogelijk andere vitale informatie die bijdraagt aan zijn identificatie. Dit object dient niet alleen als een persoonlijk identificatiemiddel, maar ook als een krachtig symbool van de offers die militairen brengen en de blijvende herinnering aan hun dienst.

Collectie
  • Beeldbank Bevrijdingsmuseum Zeeland
Type
  • naamplaatje
Identificatienummer van Bevrijdingsmuseum Zeeland
  • SBKZ-000461
Trefwoorden
  • Tweede Wereldoorlog
  • Franse strijdkrachten
  • Fransen
  • Provincie Zeeland
  • Meidagen 1940
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards