Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Eenvoudig affiche in A-4 formaat dat reclame maakt voor "Zingen op de Willem Jan".

Eenvoudig affiche in A-4 formaat dat reclame maakt voor "Zingen op de Willem Jan". Het Party Schip WillemJan heeft sinds 1982 een horecafunctie. Evenals de zusterschepen Koningin Emma en de Prins Willem 1 heeft de voormalige Ooster-Schelde (oorspronkelijke naam van het schip) een roemrijk verleden. Gebouwd bij De Schelde te Vlissingen in 1933 (bouwnummer 198) als zijladingsmotorveerboot voor de Provinciale Stoombootdiensten (P.S.D.) in Zeeland deed het zowel voor-als na de oorlog dienst op de routes Zierikzee-Wolphaartsdijk/Katseveer/Kats (Oosterschelde) en Terneuzen-Hoedekenskerke. (Westerschelde) Gedurende de zomers van 1959-1963 is het schip door de P.S.D. vercharterd aan Rederij Doeksen in Harlingen alwaar zij dienst deed op de route Harlingen-Terschelling. Gedurende de 2e W.O. fungeerde zij als troepentransportschip, is zij tot zinken gebracht en eenmaal op de werf te Vlissingen beschadigd tijdens een bombardement. De oorlog was de enige onderbreking in het veerboot bestaan van de 'Oosterschelde'. In februari 1972 kwam er een einde aan de veerverbinding tussen Terneuzen en Hoedekenskerke. De 'Oosterschelde' werd verkocht en was vervolgens onder de naam 'Jutter' sportvissersvaartuig in Den Helder. In 1982 is zij omgebouwd tot horecaschip en via Amsterdam en Lelystad belandde zij in 1990 uiteindelijk in Zwolle na de aankoop door de Zwolse horeca-exploitant Hans Borrel. Borrel heeft er gedurende tien jaren de Resident Businessclub geëxploiteerd. Daarnaast worden er de meest uiteenlopende bijeenkomsten georganiseerd: huwelijksfeesten, recepties, vergaderingen, themafeesten, enzovoort. Voor liefhebbers is het zeker de moeite waard eens aan boord te gaan kijken van dit prachtige schip: vele authentieke elementen zijn bewaard gebleven zoals de bemanningsruimten, de kooien, de eerste en tweede klas banken, enz. Daarnaast behuist de machinekamer nog steeds de monumentale Schelde-Sulzer Dieselmotor. Datum: 23 februari 2000, aanvang: 20.00 uur.

Thema's
Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Affiche
Identificatienummer van Collectie Overijssel
  • {5CF3B243-9D4E-4DC2-8903-C91700BDE876}
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
WO2NETMinisterie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards