Bezoekers van de Centrale Keuken, die met het oog op de schaarste aan levensmiddelen op 24 april 1941 werd geopend in de...
Bezoekers van de Centrale Keuken, die met het oog op de schaarste aan levensmiddelen op 24 april 1941 werd geopend in de voormalige Eierhal op de Nieuwe Markt. Het personeel kon dagelijks 6000 liter voedsel klaarmaken, verdeeld over twee maaltijden per dag. Iedere Zwollenaar kon tegen betaling van een gering bedrag en tegen inlevering van bonkaarten voor vlees, peulvruchten en vet een maaltijd bij de keuken krijgen. Naast het centrale gebouw waren er uitdeelposten in de Tweede Weidjesstraat, de Vechtstraat en aan de Musschenhage., 00-00-1941 - 00-00-1945
Vervaardiger
- (Bert) Kamphuis;
Organisatie
Collectie
- Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
- Foto
Rechten
Identificatienummer van Collectie Overijssel
- {0D8C3B95-C68C-4FC6-AEE3-FF798DF30FF1}
Trefwoorden
- Tweede Wereldoorlog
- Voedselvoorziening
- Nieuwe Markt
- Keukens
- Zwolle
- Wereldoorlog II
Disclaimer over kwetsend taalgebruik
Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer