Foto's van Nieuport 28, Bristol 156 Beaufighter ,Bristal Bombay
Mogelijk zijn onderstaande beschrijvingen passend bij de foto Foto boven: De Nieuport 28 is een dubbeldekker is een eenpersoonsgevechts- en verkenningsvliegtuig, gebouwd door de Franse vliegtuigbouwer Nieuport en ontwikkeld door Gustave Delage. Het vliegtuig werd ontwikkeld in 1917 en was de opvolger van onder andere de Nieuport 17. De ontwerpfilosofie van Delage was erop gericht om een lichtgewicht en zeer wendbaar toestel te bouwen. Begin 1918 werden de eerste vliegtuigen ingezet bij de Franse luchtmacht. Later gedurende de Eerste Wereldoorlog volgde de Amerikaanse luchtmacht met een totaal van 297 toestellen. Foto midden: De Bristol 156 Beaufighter was een bommenwerper en aanvalsvliegtuig, ontwikkeld en geproduceerd door de Britse vliegtuigfabrikant Bristol. Het toestel was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de RAF en de Australische luchtmacht. Het toestel kon ook als jachtvliegtuig worden ingezet.Foto onder: De Bristol Bombay was een geheel metalen hoogdekker met een vast landingsgestel. Het had twee verticale staartvlakken. De bemanning bestond uit een piloot, een navigator/bommenrichter in de neus van het toestel, en een radio-operator/schutter, die het machinegeweer bediende in de schietpost in de neus. Een vierde bemanningslid bemande de schietpost in de staart wanneer het toestel werd gebruikt als bommenwerper. Acht bommen van 250 pond (110 kg) konden opgehangen worden onder de romp. De cabine bood plaats aan 24 volledig uitgeruste soldaten. De stoelen konden weggenomen worden om plaats te maken voor 10 brancards in ambulance-uitvoering, extra brandstof- of watertanks, reserve-motoren en andere vrachten.topsnelheid 309 km/h, lengte 21.1 m, boordgeschut 2x vickers 0.303 inch machinegeweren, bommen max 2000 lb 907kg onder de romp Mogelijk is deze foto geschonken door een lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (KNVvL). Mogelijk is de foto gebruikt ter voorbereiding op of als aanschouwingsmateriaal bij jaarlijkse "vliegtuigherkenningswedstrijd" van de afdeling "Luchtvaartkennis".
- foto
- Audiovisueel
- 4.2.1.12777
Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer
![](https://data.spinque.com/iiif/2/https%3A%2F%2Fimages.memorix.nl%2Fpgl_nbm%2Fthumb%2Ffullsize%2Fd0d987c3-6db5-6a61-82fb-a10988de362a.jpg/full/full/0/default.jpg)