Gezicht op de Hoofdpoort en Alkovengebouw van het Huis van Bewaring / de Bijzondere Strafgevangenis De Blokhuispoort aan het Blokhuisplein in Leeuwarden. Opname gemaakt na de Tweede Wereldoorlog.
Dagboeken van de scholier A.P.J. Meindersma, handelend te Leeuwarden en Huizum. Gebeurtenissen in het dagelijks leven, nieuwsfeiten en het verloop van de strijd worden becommentarieerd.
Dagboeken van A.P.J. Meindersma, handelend te Leeuwarden en Huizum. Gebeurtenissen in het dagelijks leven, nieuwsfeiten en het verloop van de strijd worden becommentarieerd.
Dagboek/verslag vande onderwijzer Keimpe Sikkema van 10 october tot 21 december 1944, deel 5. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Dagboek/verslag van de onderwijzer Keimpe Sikkema over zijn tijd in Amsterdam van 6 oktober 1940 – 15 maart 1941, deel 2. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Dagboeken van A.P.J. Meindersma, handelend te Leeuwarden en Huizum en Rotterdam. Gebeurtenissen in het dagelijks leven, nieuwsfeiten en het verloop van de strijd worden becommentarieerd. Het eerste deel bevat ondermeer een verslag van het bombardement van Rotterdam.
Dagboek/verslag van de onderwijzer Keimpe Sikkema getiteld Oogst der tijden, deel 3. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Dagboek/verslag van de onderwijzer Keimpe Sikkema van 15/1 tot 21/3 1945, deel 6. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Vredesdagboek van A.P.J. Meindersma, handelend te Leeuwarden en Huizum. Doorloop van het dagboek van Meindersma over de periode na de bevrijding van Nederland
Dagboek/verslag van de onderwijzer Keimpe Sikkema getiteld Oogst der tijden, deel 1. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Dagboe/verslag van de onderwijzer Keimpe Sikkema van maart 1943 tot october ‘44, deel 4. Het dagboek/verslag bevat vooral commentaar op actualiteiten mbt het verloop van de oorlog.
Dagboek Arjen Miedema over het jaar 1941. Met becommentarieerde krantenknipsels.
Vredesdagboek van A.P.J. Meindersma, handelend te Leeuwarden en Huizum. Doorloop van het dagboek van Meindersma over de periode na de bevrijding van Nederland.
In het Fries geschreven Dagboek van Ak Wassenaar handelend te Menaldum. Sneon 1 jannewaris 1944
Vondel, volledige dichtwerken en oorspronkelijk proza
Dagboek van Sjouke Johannes Hoogland. Auteur is van christelijke origine. Alledaagse gebeurtenissen staan centraal (dagelijks een opmerking over het weer). Zo nu en dan dringt de oorlog het dagelijks leven binnen.
Dagboekaantekeningen van Anne Zijlstra over zijn ervaringen bij zijn tewerkstellling in Duitsland. Anne verbleef in Bettenhausen (Kassel) en Einschatzlager Ost (Schwege ad Werra). Het dagelijkse leven in het kamp wordt uitgebreid besproken.
Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam