Kerken zijn hier gebouwen waar christenen godsdienstoefeningen houden.
Deze foto maakt deel uit van een album.
Vouwblad; over eeredienst. Gedateerd; titelp.: 31 Augustus 1940.
Noodherstel Nederlands Hervormde Kerk - Bemmel. Noordgevel van de kerk
De Hervormde Kerk."Gaat zondag ter Kerk.""Zij gij degene die komen zou of verwachten wij een ander."
Pamflet.
Artikel uit "De banier : staatkundig gereformeerd dagblad", 18 september 1941
Artikel uit "Nieuwe Haagsche courant : christelijk dagblad", 12 september 1945
Zie de door ons geselecteerde inventarisnummers.
Gereformeerde Kerk te Naarden
Het monument bij de N.H. kerk in Slochteren (gemeente Slochteren) is opgericht ter nagedachtenis aan de gevallen verzets- en terreurslachtoffers.
De gedenksteen bij de Oude Kerk herinnert de inwoners van Ede aan de bevrijding van het dorp op 17 april 1945 door geallieerde troepen. Onthulling Het monument is onthuld op 5 november 1945.
Albumblad met twee foto's van de Bosjeskerk te Rotterdam voor en na het Duitse bombardement van 14 mei 1940. Onderdeel van het fotoalbum over de verwoestingen van Nederlandse steden en infrastructuur in het begin van de Tweede Wereldoorlog'.
Albumblad met een prentbriefkaart en twee foto's van de Van Oldenbarneveldstraat, Mauritsstraat en een kerk, voor (1931) en na het bombardement van Rotterdam. Onderdeel van het fotoalbum over de verwoestingen van Nederlandse steden en infrastructuur in het begin van de Tweede Wereldoorlog.
J.G. Knol groeide op in een traditioneel gereformeerd gezin in Utrecht. Zijn vader dreef een sigarenwinkel. Het gezin woonde boven de winkel in de Oudwijkerveldstraat. Knol bezocht de Christelijk Nationale school aan de Maliebaan in Utrecht. De crisistijd ging aan het gezin Knol niet ongemerkt voorbij: als zoveel middenstanders leed het in de jaren dertig armoede. De Duitse inval in mei 1940 en de ...
Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam