Een pitotbuis wordt gebruikt bij het meten van de luchtsnelheid. Dit exemplaar werd geborgen in Driel.
Mouwembleem, Nederlands, rangonderscheidingsteken sergeant, uiteinden aan elkaar genaaid
Artikel uit "Leeuwarder nieuwsblad : goedkoop advertentieblad", 03 december 1941
Artikel uit "De zwarte soldaat : blad voor de WA", 03 februari 1944
Steel van alpaca lepel. Plat en taps van vorm met een glooiende rug over het uiteinde. Gemerkt aan de onderkant.
Thuiszorg Rotterdam
Maatstok aftekenstok met aan uiteinde een driehoekig scherp plankje en halverwege een rechthoekig plankje om de maat van turven mee af te tekenen / krassen in het turfveld.
Briefje (smal) met aan de twee uiteinden de Nederlandse driekleur te Rotterdam. " Laatste huiszoeking van de SD in Rotterdam Ned. Talen Instituut"
Schommel, bestaand uit een zitplank met vier gaten, waardoor touwtjes tegengehouden met knoop en naar boven toe per paar samenkomend in ophanghaak.
Bodemvondst: spoortunnel Rotterdam.
Ovale bak, kleine naald of rattenstaart als overgang naar platte steel met twee inkepingen aan steeluiteinde.
Leren riempje met aan het ene uiteinde een gesp en aan de andere kant een klip. Om de riem zit een leren bandje dat los kan schuiven. Op de klip staat driemaal een 'X'.
Van draad gemaakt huishoudelijk gereedschap met aan het uiteinde van een lang handvat twee zeefjes waarin een stuk zeep kon worden geklemd. Door met deze 'zeepklopper' door het water te bewegen kreeg je op een besparende wijze zeep in het water.
Geel, blauw, witte elastische in lengte verstelbare bretels met drie lederen uiteinden met elk twee knoopsgaten. Met geel, blauw en witte verspringende streepjes.
De zusters Marie en Nel leefden zuinig. Lange tijd zorgde de een voor hun ouders, de ander voor het inkomen. Ze bewaarden alles wat ooit nog van pas kon komen. Toen Nel als laatste van de twee in 2001 overleed, zochten haar neven een goede bestemming voor de inboedel. Het museum maakte een selectie uit huisraad en kleding.
Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam